Vi lägger upp både Verksamhetsplan om projektskisser på hemsidan för den som vill läsa och tycka till.
Föreningsarbetet kommer att fokusera på att ge flera medlemmar uppgifter i vårt aktiva arbete och skapa mötesplatser genom flera möten, fester, resor och motionsaktiviteter. Vi kommer att utbilda våra medlemmar om Vård och insatsprogrammet och vårdförloppen för schizofreni och schizofreniliknande tillstånd genom att ordna medlemsmöten och praktiska verkstäder där vi använder verktygen. Medlemsbladet kommer ut 4-5 gänger per år.
IFS samarbetar med psykosavdelningarna om broschyren “Vad erbjuds dig med erfarenhet av psykos? -Samlad information”, vi har kontakt med brukarombudet i Uppsala kommun Jeanette Nordin och deltar i brukarråd för psykos och rättspsykiatrisk vård, samt brukarråd för verksamhetsområde psykiatri. Samverkan har vi med Föreningen Verkstan om Kvällsöppet på Valegården, med BriU om studiecirkeln Rösthörargrupp, med Funktionsrätt Uppsala kommun, Föreningen NSPH i Uppsala län, Anhörigcentrum, Studieförbundet Vuxenskolan, träffpunkterna i Uppsala kommun, Hjärnkoll Uppsala, och med föreningen Balans om Promenader. IFS planerar en konferens om interregionalt lärande och jobbar vidare med kampanjen Ett liv värt att leva. Närvaron i Brukarrummet på Psykiatrins Hus fortsätter, liksom undersökningen av God man och förvaltare. Arbete med digitalisering och verktyg planerar vi dessutom att fortsätta.
Information, kunskapsspridning och påverkansarbete om samsjuklighet och beroende blir ett tema, liksom den nya anhörigstrategin, samt God man och Förvaltare. IFS vill skapa grupper som kan åta sig en föreläsningsdag och digitalt material som kan användas som undervisningsmaterial för personal, anhöriga och själverfarna. IFS ska informera om psykisk ohälsa, ur själverfarnas och närståendes perspektiv, erbjuda studiecirklar och satsa på hemsidan. IFS ska sprida kunskap om mänskliga rättigheter, Peer Support och om Hjärnkollsamassadörer som resurser för bland annat återhämtning samt stödja utvecklingen av personcentrerad vård och delat beslutsfattande . IFS ska ha kontakt med politiker och tjänstemän inom kommunerna och Region Uppsala till exempel om överdödlighet i fysiska sjukdomar. Om suicidprevention vill vi göra en undersökning och kampanj.
Stödverksamheten består av kontakttelefon, närvaro i brukarrummet på Psykiatrins Hus och våra medlemsmöten och fester.