onsdag 5 juni 2024

Medlemsblad 3 2024

Här är länk till Medlemsblad 3 2024

Sommarfest 11 juni kl 17-21

Som vanligt ska vi befinna oss på Valegården (Alsikegatan 6, buss 10, Bolandsgatans hållplats). Det blir gott och blandat med hembakat bröd, paj och sallad. Sång och musik ska ingå naturligtvis. Gäster är psykologerna Elina Arn och Magdalena Lindborg som skrivit en bok på nästan 400 sidor, Psykos. Förstå, bemöta, behandla. Det blir spännande. Välkomna!
Anmälan till Linda. Max 25 st. 


Höstfest 8 september 


MEDLEMSMÖTE 30 september kl 18

Anhörigkonsulent Ida Lindecrantz från ANHÖRIGCENTRUM kommer till vårt medlemsmöte måndagen den 30 september, då vi ska börja arbeta med den Nationella Anhörigstrategin.
Nytt! Projekt Frivilligdag på Valegården

i samarbete med Föreningen Verkstan och Studieförbundet Vuxenskolan    

IFS Uppsala har fått medel från Socialstyrelsen för projektet Frivilligdag på Verkstan Valegården - Elisabet Söderström blir cirkelledare för två studiecriklar  på Måndagar en på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Frivilligdag på Valegården 14 måndagar då vi bjuder in medlemmar i vår förening, patienter i psykiatrin, samt via kommunernas omsorgsverksamhet. Inspirerat av Fontänhusens arbete tänker vi oss att två gånger om dagen fördela arbete som behöver göras på de som kommer till aktiviteten. Arbetet är frivilligt och det finns inget prestationskrav, utan deltagarna åtar sig sysslor som är väldefinierade och kortvariga. Vi lagar mat till Föreningen Verkstans lunch, skriver ner våra erfarenheter av olika delar av vårdprocessen, eller sköter sysslor på fastigheten, vilket kan innebära snöskottning, trädgårdsskötsel, städ eller annat som förekommer. Vi lagar fika till eftermiddagen. Vi räknar med att nå 400 personer med vår information och med att få 15-30 deltagare i aktiviteterna.


Vittna om stigmatisering i somatisk vård.

IFS vill vara med på Psykiatriveckan och prata om hur man kan bli diskriminerad i somatisk vård när man har en psykiatrisk diagnos. Därför skulle vi önska att några medlemmar kunde vara med och vittna. Dessutom vill vi gärna ha vittnesbörd om gott bemötande och vad det kan göra för människor.

Har du erfarenhet av att inte bli hörd när du berättar om dina somatiska problem på vårdcentralen eller på akuten? I så fall skulle du kunna bli ett vittne för många som drabbas av samma sak. Hör av dig till kurt55nyberg@gmail.com. Skriv ner några rader om vad du varit med om så kan vi diskutera om du kan vara med.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar